Wat gaat goed en wat kan beter? Vertel het ons!

Lancering meldpunt040

Een initiatief van PvdA Eindhoven. Geen lintje doorknippen of op een knop drukken, maar een gesprek van mens tot mens. Raadsleden Ward Overeem en Ellen Schoumacher gingen in gesprek met Marion van Beurden.  Daarmee werd het Meldpunt040 gelanceerd. Jack Tinnemans maakte er een artikel van dat je hier kunt lezen.

Het artikel werd ook geplaatst in Groot Eindhoven op 18 maart 2015.

GE180315Meldpunt040 Marion van Beurden blij met initiatief PvdA

Meldpunt040 kan mensen die hulp nodig hebben vooruit helpen

Een herseninfarct kan veel met je doen. Vraag het Marion van Beurden maar. Een jaar geleden, op 11 maart, zakte ze in elkaar. Ze moest veel opnieuw (aan)leren. Leren leven met een linkerarm die niet meer wil. Verhuizen naar een appartement met zorgvoorzieningen. “Dan kom je erachter dat de zorg een doolhof is. Als je nooit hulp nodig hebt gehad, hoop je dat iemand je de weg wijst. Mijn ervaring: je moet erg goed zoeken naar iemand die de weg weet. Daarom ben ik blij met Meldpunt040.nl van de PvdA. Daar kan kennis verzameld worden om hulpverlening te verbeteren.”

Het kastje en de muur

“Ik ben geboren in Duitsland en in 1982 voor de liefde naar Nederland gekomen. Een van de moeilijkste dingen aan de Nederlandse taal vond ik de spreekwoorden en uitdrukkingen. Na mijn herseninfarct heb ik er één goed geleerd: van het kastje naar de muur gestuurd worden. Een voorbeeld: ik heb hulp nodig bij het wassen en aankleden Het heeft lang geduurd voor de zorgverlener doorhad dat ik die hulp nodig had en of die wel gegeven kon worden. Deze onzekerheid vond ik erg vervelend. Ook de 6 maanden die de wmo nodig had om de aanvraag voor een elektrische rolstoel goed te keuren, verdient geen lof. Ik wil zoveel mogelijk zelf blijven doen, boodschappen, naar buiten, maar daar heb ik hulpmiddelen bij nodig. Je hebt geen idee hoeveel mensen en instanties je moet overtuigen. Terwijl iedereen meteen ziet dat zo’n elektrische rolstoel de enige oplossing is als je geen lange afstand meer kunt lopen. Uiteindelijk heeft het dus een half jaar gekost voordat de stoel in mijn appartement stond.

Aan de andere kant ging het met mijn nieuwe woning wel snel. Iemand verwees me naar Vitalis en daar kon ik in het flatgebouw de Hagen meteen op de zevende verdieping terecht. Ik wilde graag een woning met uitzicht. Die heb ik en de verhuizing is  vlot gegaan met hulp van vele vrijwilligers kennissen en vrienden. Ook over de geleverde zorg/hulp hier ben ik heel  tevreden.”

Meldpunt040.nl kan inzicht geven

Waarom bent u enthousiast over Meldpunt040.nl? “Ik heb ondervonden dat de zorg in Eindhoven nog niet soepel loopt. Van die ervaring kunnen anderen profijt hebben. Als Meldpunt040.nl positieve en negatieve ervaringen verzamelt, krijgt het vanzelf een beeld van wat goed gaat en wat beter kan. Zo kan de stad dan werken aan de kwaliteit van de zorg. Bij Meldpunt040 kunnen mensen trouwens ook ervaringen kwijt over wonen en werken.

Ik ben blij dat de PvdA niet een klachtenlijn wil, maar een ervaringenlijn. Als die ervaringen gedeeld worden met het gemeentebestuur en met bijvoorbeeld WIJ Eindhoven, gaat de zorg stapje voor stapje vooruit. Met wonen en werken zal het net zo gaan. Ik zou wel eens willen dat het sneller kon, maar ben al blij als er vooruitgang is.”

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 21 maart 2015 door .

Navigatie

Link naar website PvdA Ombudsteam

Contact

06-52114589
ombudsteam@pvda-eindhoven.nl